top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMichel Scheidt

Korthuys houdt van regelen

Bijgewerkt op: 1 feb. 2022

Michel Korthuys, ook wel Korthuys voor velen, is een bekend gezicht op de werkvloer van BackBone. Hij is mede-eigenaar en opereert vooral op de achtergrond. 


Al op zijn 18e is hij in het wereldje van de callcenters gerold. Vroeger had hij echter niet gedacht dat hij in dit werkveld zou blijven plakken. Hij heeft zijn studie aan de Business School van Haarlem voor een groot deel gedaan, alleen heeft hij deze niet afgemaakt. Dit omdat zijn handen begonnen te jeuken en hij klaar was voor het échte werk. Maar de studie was zeker niet voor niks. Hij heeft daar veel geleerd en was, volgens zichzelf, hierna oud en volwassen genoeg om de arbeidsmarkt op te komen. 


In 2002 begon Korthuys met werken bij het bedrijf Leenart & Heemskerk, waar hij Robbert Heemskerk leerde kennen. 1,5 jaar later, kwam ook Michel Scheidt bij het bedrijf naar binnen gewandeld. Echter, 3,5 jaar verder, besloot Korthuys dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. Hij stopte bij L&H en startte zijn eigen callcenter in Hoofddorp. Met zijn callcenter legde hij voornamelijk de focus op het helpen van goede doelen. 


Dit project bleek alleen niet van lange duur. Al snel ging Korthuys voor een ander callcenter werken, waar hij na enige tijd een belletje ontving van Robbert en Michel met de vraag: of hij samen met hen een nieuw bedrijf wilde starten. Een volmondige: “Ja!” en zes voorspoedige jaren verder, wisten ze hun inmiddels succesvolle bedrijf, Improvers, te verkopen aan Essent.


Wat onderhand duidelijk begint te worden, is dat Korthuys nooit stilzit. Het is dan ook vanzelfsprekend dat hij na de verkoop van Improvers, een nieuw bedrijf heeft gestart: BackBone. En tegenwoordig is een BackBone zonder Korthuys, niet meer voor te stellen. Hij neemt alle nodige taken op zich om het bedrijf draaiende te houden, houdt van regelen en daarbij is elke dag wel weer wat anders te doen. 


De mannen Robbert Heemskerk, Michel Scheidt en Michel Korthuys hebben zich in de afgelopen 20 jaar samen gevormd als een team. Dit is volgens Korthuys ‘een gouden combinatie’. Het zijn geen specialisten, maar ze zijn allemaal erg veelzijdig, weten veel en vullen elkaar aan.  Hij vindt het fijn dat hij met mensen werkt die hij kent, omdat hij precies weet wat hij aan ze heeft. De lat ligt bij dit team altijd erg hoog, vooral in zo’n snelgroeiend bedrijf als BackBone. Ze zitten op één lijn en hebben dezelfde verwachtingen van elkaar, dit werkt goed voor Korthuys. Naast alle zaken regelen, houdt hij van zelfstandig ondernemen wat hij al zo’n 10 jaar doet. Niet voor iemand anders werken, maar gewoon eigen baas zijn. 


Als Korthuys in de toekomst kijkt, denkt hij over 5 jaar wel klaar te zijn met het verder ontwikkelen en bouwen van BackBone en over 10 jaar komt weer het volgende grote project. Het zou heel goed kunnen dat dit wéér met hetzelfde clubje mannen zal zijn, als waar hij nu mee samenwerkt. En de kans dat dit nieuwe project indirect te maken heeft met wat ze nu doen? Die is waarschijnlijk. De projecten van Korthuys leken in het begin, nog altijd op het project daarvoor. Maar telkens zijn deze projecten zo gegroeid, dat ze weer totaal ergens anders op uit kwamen. Tevens zijn dit zijn verwachtingen bij het volgende project.



459 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page