top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMichel Scheidt

Michael en Mikel zijn installatiehelden

Bijgewerkt op: 1 feb. 2022

Michael Visser en Mikel Oostrom zijn 2 van de helden van Installatie Helden. De mannen hebben ons wat verteld over wie zij zijn en het werk wat zij doen.


Michael is 31 en heeft al 10 jaar ervaring in de witgoed, hij werkt nu 6 maanden bij Installatie Helden als hoofdmonteur. Hij is terechtgekomen bij Helden via Gerbert met wie hij 10 jaar geleden ook al samenwerkte. Gerbert zat met dingen waar Michael hem graag mee wilde helpen en daarom is hij bij Helden komen werken.


Mikel is 32 en werkt nu 3 jaar bij Installatie Helden, dit is zijn eerste plek in de witgoed. Hij is begonnen als bijrijder en is nu werkzaam in de loods. Ook Mikel is door Gerbert binnengehaald voor Helden. Hij kent Gerbert al vanaf zijn 14e en toen hij met het voorstel kwam om bij Helden te komen werken zei Mikel meteen ja.


Michael en Mikel hebben andere functies binnen Installatie Helden en hun werkdagen zien er dus ook anders uit


Michael komt ‘s ochtends om 05:00 binnen op kantoor. Hij pakt een lekker bakje koffie, zijn routelijst en laad de klaargezette spullen in. Hierna gaat hij de weg op samen met een bijrijder, op de weg bellen ze de eerste klant alvast op. Wanneer ze bij de klant aankomen stellen ze zich even netjes voor en maken ze een praatje waarna ze de juiste voorbereidingen treffen, de oude apparaten eruit halen en de nieuwe apparaten erin zetten. Ze ronden altijd even netjes alles af en dan is het door naar de volgende klant. Op deze manier maakt Michael 10 klanten op een dag blij.


Na een dag van 12 uur komt hij tussen 17:00 en 18:00 weer binnen, hij laadt de spullen uit, levert bonnetjes af en gaat dan naar huis.


Het leukste deel van zijn werk is volgens Michael dat elke dag verschillend is. De apparaten, de keukens waar je terecht komt, klanten, situaties, het is elke dag anders. Om verschillende situaties aan te kunnen pakken is oplossingsgerichtheid nodig en dit biedt veel uitdaging in het werk.


De werkdag van Mikel is iets minder lang, hij werkt elke dag van 8:30 tot 17:00. Mikels dag begint met het opruimen van de rotzooi van de vorige dag. Hij sorteert alles wat opgestapeld staat en zet dit bij de juiste opdrachtgevers. Hierna schrijft hij de nieuw binnengekomen apparaten op en draait hij bonnetjes uit zodat ze geregistreerd worden in de computer. Het laatste deel van Mikels dag is het klaarzetten van alle routes voor de volgende dag. Hij zet alles wat overblijft weer netjes op een rijtje, veegt nog wat en gaat dan naar huis. Volgens Michael zorgt Mikel dat alles soepel verloopt, zodat de mannen die op weg gaan ‘s ochtends niets in de weg staat en zij makkelijk de juiste spullen kunnen meenemen.


Voor Mikel is het werk nu meer routine dan toen hij buiten werkte. De mannen zijn het er over eens dat buiten werken het leukst is. Je zit gezellig met je collega in de bus, hebt veel vrijheid, komt op leuke plaatsen en je ziet mooie en minder mooie dingen.


Beiden mannen vinden dat het beste deel van werken voor Installatie Helden, de goede sfeer is. Installatie Helden voelt als een vriendenbedrijf en dat maakt het leuk om naar je werk te gaan. Als je bij Helden je werk goed doet kan je ook veel lol maken. Het moet tenslotte leuk blijven en dat blijft het!



109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page